måndag 17 maj 2010

En helig ko



Håller vi oss med en helig ko?
I tryckfrihetens namn ...



Som om vi i vårt präktiga land skulle hålla oss med någon helig ko. Men så hände då detta, att rondellhunden uppenbarade sig och i dess släptåg kom all uppmärksamheten till mannen som tillverkat hunden i syfte att skända det som den muslimska världen håller för heligt.
I dess följe kom frågan om tryckfriheten och vad man utan påföljd får trycka och ge offentlighet åt i vårt land. Stolta har vi klappat oss för vårt bröst. Vi är unika och vår tryckfrihet är heligare här än någonannanstans. Nästan i varje fall. Danmark var ju före oss med att smutskasta muslimerna och deras religion.
Så helig är denna frihet från censur, att rondellhundens påskyndare har inbjudits som föreläsare till Uppsala universitet, där han, vad som framskymtade i TV lyckades prångla ut en bild, som vad jag uppfattade det var höjden av skit. Den låg långt nere under gränsen för kiss och bajs, så osmaklig att televisionen nöjde sig med att bara låta den framskymta.
Vi tycker olika och kanske finns det de som tycker att här har vi fått en martyr; han är mordhotad och nu försöker man tutta eld på hans hus. Andra är antagligen upprörda över att våra skattepengar används till att ge polisskydd åt denne sabotör av andras religion. En ny Ebbe Carlssonaffär på gång?
Visst – ge honom skydd men låt honom själv betala för det. Det är ju självförvållat ...
Tycker
Birgitta




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar